Publică un anunț
piatasud.md

În satele Roșu, Andrușul de Jos și Baurci Moldoveni va lua loc plantarea de copaci din anul 2024.

În satele Roșu, Andrușul de Jos și Baurci Moldoveni va lua loc plantarea de copaci din anul 2024.

Se primesc cererile de voluntariat pentru data de 10 martie 2024, când pe întreg teritoriul țării se vor planta copaci, din r. Cahul vor participa satele Roșu, Andrușul de Jos, și Baurci Moldoveni, iar data limită pentru a vă înregistra este 6 martie 2024.

În contextul realizării Planului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor, se prevede stabilirea și crearea de noi păduri pe o suprafață de 145 mii ha, pe parcursul a 10 ani, Ministerul Mediului în calitate de promotor al Programului, călăuzește organizarea campaniei de împăduriri pentru primăvara anului 2024.

Apelul de participare la activitățile de împădurire  este lansat către întreaga țară, cu implicarea activă a tuturor cetățenilor Republicii Moldova. Respectiv, ne adresăm tuturor, să contribuie la facilitarea mobilizării cetățenilor pentru lucrările de plantare inițiate la data de 10 martie, 2024.

Imaginile următoare reprezintă locurile unde se vor desfășura acțiunile de plantare în anul 2024.

Pentru a afla date despre locurile unde au fost plantați copaci în anii precedenți, vă îndemnăm să accesați pagina web www.moldsilva.gov.md, rubrica „Participă la plantări 2024”. Iar pentru confirmarea participării și a numărului de participanți, transmiteți informația la adresa de email impaduriri2023@gmail.com sau la numărul 068589685. Colegii de la Agenția „Moldsilva” vor acorda suportul necesar.

Vă rugăm respectuos să vă înregistrați până la data de 06 martie, 2024.
Suntem recunoscători pentru suportul și prezența dumneavoastră la un astfel de eveniment notabil. Implicarea dvs. activă în plantarea pădurilor este pentru viitorul durabil al Republicii Moldova.

Articole similare