Publică un anunț
piatasud.md

Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” va deveni o Școală Model / VIDEO

Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” va deveni o Școală Model / VIDEO

Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Cahul este cea mai mare instituție de învățământ din raionul Cahul, cu o capacitate de 1266 de elevi, va fi renovată complet și va putea primi 300 de elevi suplimentari.

Proiectul ambițios va transforma școala într-un model de urmat pentru toate instituțiile din regiune.

”În primul rând vor fi amenajate terenurile aferente instituției, vor fi construite două terenuri sportive multifuncționale, unul pentru clasele primare cu piste de alergări și teren de joacă, teren de fotbal, pentru ciclul gimnaziar și ciclul liceal un teren mare aferent, unde vor fi terenurile de fotbal, pistele de alergare, un teren de basket, un teren de volei și un teren de tenis de câmp. De asemenea, vor fi construite vestiare în exterior, atât pentru fete cât și pentru băieți, vor fi renovate subsolurile care sunt la moment într-o stare deplorabilă, va fi de asemenea renovat acoperișul, sistemul de canalizare și altele”, ne-a relatat directorul, Gheorghe Hanganu.

Elevii sunt entuziasmați de perspectiva de a învăța într-o școală modernă:

”Suntem foarte bucuroși că am fost noi aleși să fim prima școală în raionul Cahul, să fim școală model. De asemenea, am apreciat foarte mult ideea de a crea o seră pe teritoriul școlii noastre, deoarece suntem o societate agrară. Ar fi foarte bine de a instrui adolescenții și elevii în acest domeniu”, ne-a povestit Natalia Zanet, eleva Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu”.

Renovarea școlii va fi un pas important în îmbunătățirea calității educației din Cahul. Elevii vor avea acces la un mediu de învățare modern și la resurse de ultimă generație, ceea ce le va oferi șanse mai bune la un viitor prosper.

În Republica Moldova a fost creată o Rețea de Școli Model – un proiect național lansat de Ministerul Educației și Cercetării care prevede renovarea și dotarea integrală a 35 de instituții de învățământ general din țară.

Investițiile necesare pentru crearea Rețelei celor 35 de școli model se ridică la 70 mln euro, la etapa actuală fiind identificate 14,5 mln euro.

Articole similare