Publică un anunț
piatasud.md

Salvatorii s-au mobilizat pentru a fortifica digul de protecție din satul Țiganca /FOTO

Salvatorii s-au mobilizat pentru a fortifica digul de protecție din satul Țiganca /FOTO

Potrivit IGSU angajații instituției continuă să fortifice diguri de protecție împotriva riscului de inundații în mai mulate localități din țară aflate în apropierea râului Prut.

Lucrări de consolidare a barajelor au avut loc pe parcursul zilei de 7 iulie în localitatea Gotești din raionul Cantemir. Aici pentru fortificarea digului au fost utilizate 10 unități de tehnică. Acțiuni similare au fost întreprinse și în satul Ghioltosu, unde salvatorii și reprezentanții autorităților publice locale au consolidat un baraj pe o distanță de 3km.

La lucrările complexe au fost utilizate 22 unități de tehnică și au muncit 56 de persoane printre care salvatori, polițiști, localnici, dar și reprezentanți a autorităților publice locale. Digul fortificat a prevenit riscul de inundații care venea din cauza deversării afluentului râului Prut, Saca   pentru zeci de hectare de teren, care odată inundate puteau duce la sub inundarea a peste 160 de case de locuit în localitățile Ghioltosu și Țiganca, dar și a unei porțiuni de cale ferată.

Activitatea salvatorilor, polițiștilor, autorităților, dar și a localnicilor a prevenit o situație de risc, care putea să ducă la  un impact social și economic impunător. Un baraj de protecție cu lungimea de peste 200 m a fost fortificat și în municipiul Ungheni, iar la Grozești, Nisporeni pompierii au efectuat lucrări de pompare a apei dintr-o grădină pentru preîntâmpinarea inundării unei gospodării.

Lucrările de consolidare a digurilor vor continua, iar angajații IGSU vor monitoriza situația privind nivelul apei în râurile Prut și Nistru, dar și afluenții acestora pentru prevenirea riscurilor.

Articole similare