Publică un anunț
piatasud.md

Pavel Maximenco revine în funcția de Șef Direcție Construcții și Drumuri a Consiliului raional Cahul

Pavel Maximenco revine în funcția de Șef Direcție Construcții și Drumuri a Consiliului raional Cahul

Consilierii raionali, prin votul consilierilor PAS și PSRM, cu 20 de voturi pentru, au modificat o decizie din anul prin care Pavel Maximenco a fost suspendat provizoriu din funcția. 

Astfel, a fost înlocuită sintagma „până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești” cu „până la 02.02.2024”, și au decis reîncadrarea în funcție începând cu data de 03.2024.

„Vicepreședintele pe domeniu (construcții și drumuri n.r ) trebuie asistat pe acest domeniu, domnul Maximenco deține funcția legal, de aceea am elaborat acest proiect de decizie ca Pavel Maximenco să revină în funcție” a declarat Marcel Cenușa, Consilier raional Cahul. 

Renta Sergiu, la rândul său, a propus ca proiectul de decizie s anu fie votat și să fie amânat pentru ședință următoare. „Aveți oameni buni în echipa, nu e cazul sa ne grăbim”. 

Precizăm că Pavel Maximenco a fost numit în funcția de Șef al Direcției Construcții și Drumuri pe 17 septembrie 2020. Atunci, Numirea în funcție a domnului Maximenco a stârnit discuții contradictorii între consilierii raionali. Unii au invocat un presupus conflict de interese motivând că firma pe care o administra a realizat mai multe lucrări în raionul Cahul și ar apărea un conflict la asigurarea garanției post executare lucrări. 

Pavel Maximenco a fost suspendat din funcție la demersul Procuraturii Anticorupție, în luna mai 2022. Acesta figurează în mai multe dosare penale, inclusiv cazuri de corupere pasivă, activă și abuz de serviciu. 

În martie 2024, una dintre cauzele penale de învinuire a şefului suspendat al Direcţiei construcţii şi drumuri din cadrul Consiliului Raional Cahul, a ajuns în instanța de judecată. Procurorii au finalizat urmărirea penală și au trimis dosarul pentru examinare în fond, informează marți, 5 martie, Centrul Național Anticorupție (CNA). Cauza penală a fost pornită în noiembrie 2021, în baza unui denunț, ulterior fiind conexate și alte cauze penale.

Pavel Maximenco la moment este Consilier municipal Cahul pe listele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. 

Decizia de modificare a deciziei din mai 2022 a fost inclus adăugător în ordinea de zi a ședinței Consiliului Raional Cahul, aceasta nu a fost publicată pe site-ul autorității locale în conformitatea cu legislația națională.

Menționăm că persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Articole similare