Publică un anunț
piatasud.md

Peste 600 persoane au fost amendate în urma traversării neregulamentare a străzii

În prima săptămâna a operațiunii „Pietonul” s-au amendat peste 600 persoane din întreg teritoriul țării, poliția îndeamnă oamenii să respecte regulile de circulație.

„Țineți minte, în calitate de pieton aveți prioritate de trecere faţă de conducătorii de vehicule doar atunci când traversați drumurile publice prin locurile special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor, încălcând această regulă, riscați cu propria VIAȚĂ.”, a declarat Inspectoratul General al Poliției.

Reamintim că în perioada 12 – 24 februarie pe tot teritoriul țării se desfășoară operațiunea “Pietonul”, ce are ca scop să reducă numărului de accidente rutiere cu implicarea pietonilor.

În cazul ignorării semnelor de circulație, traversării neregulamentare sau deplasării în locuri interzise, persoanele vor fi sancționate cu amendă de până la 450 de lei.

Conducătorii de autovehicule, la rândul lor, prin neacordarea de prioritate legală pietonilor vor fi sancționați cu o amendă de la 1500 la 1800 de lei și 5 puncte de penalizare. Repetarea contravenției în decursul aceluiași an duce la o amendă mai mare (2250-2500 lei) și suspendarea permisului de conducere pentru 30-45 de zile.

Articole similare