Publică un anunț
piatasud.md

Peste 900 de materiale înregistrate, 5 cauze penale pornite și sechestre aplicate pe bunuri în valoare de circa 340 de mii de lei

Peste 900 de materiale înregistrate, 5 cauze penale pornite și sechestre aplicate pe bunuri în valoare de circa 340 de mii de lei

Centrul Național Anticorupție raportează pentru săptămâna trecută inițierea a 5 cauze penale și finalizarea a 13 dosare pe fapte de corupție, numărul total al cauzelor penale aflate în gestiunea organului de urmărire penală al CNA fiind de 391. De asemenea, CNA anunță finalizarea a 4 expertize judiciare și un număr total de 52 de expertize aflate în examinare.

Direcția legislație a remis autorilor 9 rapoarte de expertiză anticorupție și 13 avize. La moment, Direcția are la examinare 26 de proiecte de acte normative care urmează a fi supuse expertizei anticorupție. Au mai fost inițiate 3 analize operaționale, iar la  moment sunt 98 de analize operaționale în gestiunea subdiviziunii.

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de 340 de mii de lei pe două dosare ale Procuraturii pentru combaterea crimei organizate și cauze speciale (PCCOCS). Totodată, a fost asigurat transferul mijloacelor bănești sechestrate de pe un cont bancar în contul trezorerial al ARBI în sumă de 434 635 de euro.

În Cancelaria CNA au fost înregistrate 911 materiale, la linia națională anticorupție au fost recepționate 23 de apeluri, iar în izolator se află o persoană arestată. În alte penitenciare sunt plasate 4 persoane arestate în dosarele CNA.  

Articole similare