Publică un anunț
piatasud.md

Postul Vamal Giurgiulești va fi dotat cu echipamente moderne pentru detectarea contrabandei

Postul Vamal Giurgiulești va fi dotat cu echipamente moderne pentru detectarea contrabandei

Echipamentele moderne în valoare de circa 3 milioane lei vor fi distribuite în special la posturile vamale de frontieră care au devenit extrem de solicitate de către transportatori, inclusiv Giurgiulești, Sculeni și Leușeni.

Aceste dispozitive de ultimă generație vor permite inspectorilor vamali să accelereze procesul de inspecție și să sporească eficiența controlului transporturilor de mărfuri care traversează hotarele Republicii Moldova.

Funcționarii vamali au comunicat că, seturile donate includ echipamente care permit determinarea densității obiectelor și dimensiunilor acestora, detectarea pereților falși sau compartimentelor ascunse în mijlocul de transport, vizualizarea detaliilor obiectelor transportate, fără a fi necesară dezasamblarea mijloacelor de transport, reducând riscurile de deteriorare a mărfurilor transportate.

Astfel, noile echipamente vor permite reducerea  timpului de inspectare a mijloacelor de transport și vor diminua riscul formării rândurilor de autoturisme la posturile vamale de frontieră, dar și realizarea unui control vamal eficient.

Serviciul Vamal a primit donația astăzi, 20 februarie, din partea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) prin intermediul Programului USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA).

Articole similare