Publică un anunț
piatasud.md

Procese verbale electronice, cum sunt fixați vitezomanii și alte dotări a noului automobil a serviciului de patrulare Sud /VIDEO

Procese verbale electronice, cum sunt fixați vitezomanii și alte dotări a noului automobil a serviciului de patrulare Sud /VIDEO

La începutul anului, Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP și Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui au semnat un acord de cooperare în cadrul proiectului  „Dezvoltarea unui concept de patrulare comună de poliție a drumurilor din zona de frontieră dintre Republica Moldova și România”

Obiectivele proiectului presupun creșterea siguranței rutiere și de a reduce cu 5% numărul de accidente rutiere în zona transfrontalieră. Astfel, părțile semnatare au desfășurat un șir de activități comune de patrulare pentru a preveni și combate conducerea cu viteză excesivă și în stare de ebrietate. 

Pentru consolidarea capacităților serviciilor de patrulare din Republica Moldova, cu suportul Uniunii Europene au fost achiziționate 4 automobile  de patrulare dotate integral cu tehnică modernă, inclusiv radare, dragere, printere, laptopuri, mijloace speciale etc.

Vedeți în reportajul de mai jos cum decurge activitatea zilnică a lui Mihai Sîrbu, ofiţer al Serviciului patrulare Cahul, Taraclia, Vulcăneşti.

”Serviciul nostru constă în asigurarea ordinii publice și al Regulamentului Circulației Rutiere. Toate procesele verbale care le întocmește echipajul acestui automobil sunt electronice și nu se întocmesc manual”, ne-a povestit Mihai Sîrbu.

Mihai Sîrbu, ofiţer al Serviciului patrulare Cahul, Taraclia, Vulcăneşti.

”Eu activez din 2015, procesele verbale sau schimbat și au fost diferite. Un proces verbal electronic se întocmește în 4 minute pe când unul simplu de mână ne lua minim 10 minute.În procesul verbal electronic nu poți face greșeli, toate datele apar automat. Noi spre asta și ar trebui să mergem, să scăpăm de procesele verbale clasice (manuale)”, spune Mihai.

Aparatul True Cam 2

”Cu aparatul de măsurare True Cam 2 fixăm viteza conducătorilor care încalcă limitele de viteză. Viteza poate fi fixată atât în față cât și în spate, iar măsurarea poate fi efectuată atât de afară cât și din automobil cu o simplă concretizare că automobilul poliției trebuie să staționeza, altfel aparatul nu funcționează. Aparatul este dotat cu o lanternă infraroșu ceea ce îi permite să funcționeze și pe regim de noapte”, ne-a relatat ofiţerul al Serviciului patrulare Sud, Mihai Sîrbu.

Aparatul Drager

Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) a fost creat în scopul menținerii, asigurării și restabilirii ordinii publice, asigurării securității circulației rutiere,  reacționării prompte și operative la evenimentele publice, patrulării locurilor publice și de agrement, precum și sporirii climatului de siguranță în societate la nivel național.

Articole similare