Publică un anunț
piatasud.md

Salvatorii au lucrat pe parcursul nopții pentru fortificarea digurilor la Cantemir /FOTO

Salvatorii au lucrat pe parcursul nopții pentru fortificarea digurilor la Cantemir /FOTO

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, salvatorii au continuat pe parcursul zilei de 9 iulie  lucrările de fortificare a digurilor de protecție.

Activități complexe au fost realizate în orașul Cantemir. Aici pentru preîntâmpinarea riscului de inundare a stației de pompare a apei a fost ridicat un baraj cu înălțimea de 1 m, așezând-se două rânduri de saci cu nisip pentru protejarea construcției.

Douăzeci de persoane dintre care salvatori, polițiști de frontieră și reprezentanți a autorităților publice locale au muncit toată noaptea pentru prevenirea riscului. Lucrările vor continua și pe parcursul zilei de 10 iulie.

Acțiuni de consolidare a barajelor au avut și în localitatea Ghioltosu. Aici au fost utilizați 300 de saci cu nisip, iar la Gotești salvatorii și autoritățile au astupat o gaură prin care se infiltra apa.

Acțiuni de prevenire a riscului de inundații au avut loc și în satul Leca unde a fost consolidat un dig de protecție de 70 m pentru protecția stației de pompare a apei. Situația în continuare va fi strict monitorizată de IGSU, iar lucrările de fortificare a digurilor vor continua și astăzi.

Articole similare