Publică un anunț
piatasud.md

Satul European: Andrei Spînu respinge acuzațiile de politizare

Satul European: Andrei Spînu respinge acuzațiile de politizare

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale respinge acuzațiile aduse de unele partide politice cu privire la politizarea Programului Național Satul European. Pe pagina de Facebook acesta a scris:

”Regret faptul că unele partide încearcă să politizeze Programul Național Satul European. Încă de la prima ediție, Guvernul a demonstrat că prin Satul European susținem proiectele de dezvoltare a infrastructurii din toate satele și orașele noastre. Reamintesc că toate primăriile care au aplicat la Satul European, ediția 2022, au fost selectate pentru finanțarea proiectelor depuse”, a menționat Andrei Spînu.

Potrivit ministrului distribuția proiectele din Satul European, ediția 2022, în funcție de apartenența politică a primarilor: PDM/PSDE: 127 de proiecte; PAS: 87 proiecte; Platforma DA: 40 proiecte; Candidați independenți: 68 proiecte; PSRM: 80 proiecte; Alte partide: 89 proiecte.

”Peste un milion de cetățeni deja se bucură de apă la robinet, sisteme de canalizare, iluminat stradal, școli și grădinițe în toate colțurile țării”.

Articole similare