Publică un anunț
piatasud.md

Serialul „Cuvânt de golan. Sânge pe asfalt” face senzaţie în Rusia şi Ucraina

Serialul „Cuvânt de golan. Sânge pe asfalt” face senzaţie în Rusia şi Ucraina

După filmul „Jocul calamarului”, care a bătut recordul de vizualizări în toată lumea, un serial rusesc rivalizează, ca popularitate, cu producţia sud coreeană.

Filmul, intitulat „Cuvânt de golan. Sânge pe asfalt” (СЛОВО ПАЦАНА. Кровь на асфальте) a făcut senzaţie în Rusia şi surprinde tragediile provocate de violenţa brutală a bandelor de adolescenţi care luptau pentru supravieţuire, bani şi dragoste în ultimii ani ai Uniunii Sovietice.

Serialul înfăţişează cu deosebită veridicitate brutalitatea bandelor infracţionale care îşi împărţeau zonele de influenţă în oraşul Kazan la sfârşitul anilor 80. 

Adolescenţii de la acea vreme îşi găseau un fel refugiu aderând la bandele de cartier. Tinerii se simţeau ca într-o familie, care le oferea siguranţă, bani şi aventură.

Andrei Zolotarev, scenaristul filmului: Era greu să nu te alături unei bande, dacă aveai ambiţii şi charismă. E un paradox, tinerii mai slabi nu prea apucau să o ia pe acest drum,  al golanilor de cartier.

Tinerii puternici, care puteau să îşi construiască o carieră, ei bine, pentru ei era atractiv să se alăture unei asemenea bande.

Începutul destrămării Uniunii Sovietice îi priva pe tineri de speranţă şi  perspectivă… mai ales profesională.

Serialul este cel mai vizionat în Rusia, mai ales în rândul  adolescenţilor, segmentul de vârstă 14 – 15 ani. 

Unii oficiali au cerut interzicerea lui pe motiv că ar glorifica bandele infracţionale şi corupe tineretul. 

În mod paradoxal, serialul este extrem de popular şi în Ucraina, în ciuda războiului de agresiune dus de Rusia.  Autorităţile de la Kiev l-au interzis oficial însă filmul  este în continuare vizionat prin copii  piratate.

Articole similare