Publică un anunț
piatasud.md

Un polițist a fost reținut în flagrant de CNA la mai puțin de o oră după ce a fost denunțat la Linia Națională Anticorupție

Un polițist a fost reținut în flagrant de CNA la mai puțin de o oră după ce a fost denunțat la Linia Națională Anticorupție

Un ofițer al Serviciului Asigurare Ordine Publică din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) al IGP a fost reținut cu puțin timp în urmă  de CNA pentru corupere pasivă. Acesta ar fi pretins și ulterior a primit, sub control, suma de 1500 lei.

Polițistul ar fi solicitat suma menționată pentru a nu atrage la răspundere contravențională un conducător auto pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere, acțiuni care intră în atribuțiile sale de serviciu. În urma acțiunilor procesuale efectuate, polițistul a primit sub controlul ofițerilor CNA mijloacele financiare pretinse, la scurt timp după apelul efectuat la Linia Național Anticorupție. 

În scopul acumulării materialului probator, a fost efectuată percheziția corporală a polițistului, în urma căreia au fost ridicate mijloacele bănești în sumă de 1500 lei, anterior transmise sub controlul ofițerilor CNA. 

Angajatul  Serviciului Asigurare Ordine Publică a fost reținut pentru 72 de ore și urmează să fie plasat în izolatorul CNA. În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală, sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chișinău.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la o decizie definitivă și irevocabilă de judecată.

Articole similare