Publică un anunț
piatasud.md

Vicepreședintele raionului Cahul confirmat cu COVID-19. Mai mulți consilieri sunt în autoizolare

Vicepreședintele raionului Cahul confirmat cu COVID-19. Mai mulți consilieri sunt în autoizolare
©

Vladimir Calmîc. Vicepreședintele raionului Cahul a fost testat pozitiv la COVID-19. Despre aceasta a informat președintele raionului Marcel Cenușa azi.

Potrivit domnului Cenușa, cel puțin un consilier raional este de asemenea confirmat pozitiv la COVID-19, iar mai mulți colegi din Consiliu se află în autoizolare la domiciliu. Este vorba despre mai mulți consilieri ai fracțiunilor PSRM și PDM din CR Cahul, inclusiv Sergiu Drangoi, Andrian Galaju, Evghenii Osadcenco, Nicon Pislari, Valeriu Valachi erc.

Acesta ar fi fost motivul lipsei de cvorum la ședința Consiliului raional Cahul de azi, 2 septembrie 2020.

La ședință s-au prezentat doar 15 aleși locali, din totalul de 35. Chiar dacă nu a avut loc ședința, consilierii au criticat dur activitatea conducerii raionului și abordarea pe care o au colegii din majoritate din CR Cahul.

Unii chiar au aruncat învinuiri către colegi că nu ar respecta regimul de autoizolare, inclusiv domnul Calmîc.

Regimul de autoizolare a consilierilor care au contactat cu Vladimir Calmîc va dura până pe 11 septembrie, iar în perioada următoare ar putea fi convocată o nouă ședință a Consiliului.

Precizăm că aceasta este a doua tentativă de a convoca ședința Consiliului raional Cahul care eșuează. Anterior, ședința convocată pentru data de 14 august, iar cu o zi înainte, prin dispoziția președintelui de raion aceasta a fost amânată. Motiv pentru amânare a  fost situația epidemiologică din raion.

Menționăm că ultima apariție publică a domnului Vladimir Calmîc a fost la data de 27 august, de Ziua Independenței Republicii Moldova, acesta conducând grupul de consilieri și angajați ai Consiliului raional Cahul pentru a depune flori la bustul lui Ștefan cel Mare din mun. Cahul.    

Articole similare