Publică un anunț
piatasud.md

Află care este perspectiva modului de gestionare a deșeurilor din Cahul, pentru următorul an

Află care este perspectiva modului de gestionare a deșeurilor din Cahul, pentru următorul an

În viitorul apropiat cetățenii municipiului Cahul vor beneficia de 650 de pubele care vor fi repartizate pentru gospodăriile casnice din sectoarele Lipovanca și Valincea.

Instalarea  a 50 coșuri de gunoi pe străzile principale, cartiere și stațiile de autobuse care se află în zonele aglomerate.

Construcția și amenajarea a 5  platforme pe străzile Vasile Stroescu(2), M. Eminescu, strada Libertății, strada Mihai Viteazu.

Toate acestea vor fi posibilie grație unui proiect finanțat de Uniunea Europeană. Pe lângă partea financiară, proiectul prevede un șir de activități dintre care și realizarea a 4 experimente sociale, instruiri, ședințe cât și organizarea Zilei Europei la Cahul.

Scopul proiectului „EcoCahul – Cetățean implicat pentru un oraș curat!” este creșterea gradului de implicare și responsabilizare a locuitorilor, pentru asigurarea unui mediu ambiant nepoluat în municipiul Cahul.

Astăzi a avut loc conferința de lansare a proiectului „EcoCahul – Cetățean implicat pentru un oraș curat!”. Proiectul  este implimentat de către A.O. Perspectiva, fiind o asociație beneficiară a Programului de granturi locale a Uniunii Europene, în parteneriat cu Primăria municipiului Cahul.

La eveniment a fost prezent și primarul municipiului Cahul.

„Acest proiect este doar o mică parte din schimbarea care o necesită municipiul. Pentru municipiul Cahul acest proiect este foarte important. Acoperirea unei raze mai mari a serviciului de salubrizare. Îndemn să avem o comunitate proactivă. Necesită nu doar bani, dar și mult lucru de a conștientiza managementul deșeului”, a declarat Nicolae Dandiș.

Reamintim că Programul de granturi locale este lansat în baza cadrului unic de sprijin a Uniunii Europene acordat Republicii Moldova, pentru perioada 2017-2020. Partenerul proiectului pentru Regiunea Sud este Centrul Regional de Asistență și informare a ONG-urilor „CONTACT Cahul”.

Articole similare