Publică un anunț
piatasud.md

Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR), Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) s-au alăturat autorităților municipale din Cahul

Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR), Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) s-au alăturat autorităților municipale din Cahul

La data de 13 decembrie, Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR), Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) s-au alăturat autorităților municipale din Cahul pentru a organiza un atelier privind căile locale de recomandare. Colaborarea lor a fost organizată prin auspiciile Forumului Local de Coordonare a Refugiaților din Cahul.

Printre participanți au fost reprezentanți ai autorităților publice locale, inclusiv poliție, servicii de asistență socială, societate civilă și parteneri umanitari.

Scopul acestui atelier a fost acela de a stabili standarde și proceduri comune pentru îndrumarea persoanelor la serviciile de asistență din zonă – de exemplu, la consiliere juridică, management de caz, centre de cazare pentru refugiați, asistență de bază sau sprijin educațional. Aceste standarde și proceduri comune sunt menite să ghideze părțile interesate guvernamentale și agențiile de protecție în contact direct cu refugiații sau cu oricine altcineva care are nevoie de un anumit serviciu.

Informațiile colectate în timpul atelierului vor fi incluse în platforma de cartografiere Service Advisor, care va oferi o sursă comună de informații despre serviciile disponibile. Aceste informații vor fi prezentate la următoarele întâlniri a Forumului Local de Coordonare a Refugiaților de la Cahul.

Acest atelier este primul dintr-o serie de ateliere organizate de diferite filiale locale ale Forumului de Coordonare a Refugiaților. Următorul va avea loc la Bălți în ianuarie 2023.

Articole similare