Publică un anunț
piatasud.md

Ansamblu popular format din femei de vârsta a treia din satul Manta, raionul Cahul

Ansamblu popular format din femei de vârsta a treia din satul Manta, raionul Cahul

Nimic nu poate sta în calea unei pasiuni adevărate. O demonstrează mai multe femei din satul Manta, raionul Cahul, care, ajunse la vârsta a treia, au format un ansamblu popular. De câţiva ani au devenit tot mai solicitate la diferite evenimente din raion. Din cauza pandemiei, însă, senioritele, aşa cum le numesc localnicii, au fost nevoite să-şi întrerupă apariţiile.Povestea acestui ansamblu a început în urmă cu câţiva ani. Mai multe femei, pasionate de cântul popular, se adunau pentru a cânta pe la diverse petreceri. Atunci, localnicii le-au numit Senioritele. Cea mai tânără membră are aproximativ 60 de ani, iar… seniora grupului va împlini, în curând, 80 de ani.

https://www.facebook.com/TVRMoldova/videos/2806492602903909/

„Cu atata satisfactie vin si buchete de melodii aduna. cu asta alinam timpul, inima, dorul”, a spus POLINA SAVCA, conducător artistic.

Repertoriul lor conţine diferite cântece vechi, culese din bătrâni: doine, cântece de dor, de jale şi desigur, de petrecere. De obicei, ansamblul de seniorite de la Manta se reunea de două ori pe săptămână, pentru repetiţii. Din cauza pandemiei, însă, întâlnirile sunt mai rare şi repetiţiile se fac, uneori, prin intermediul aplicaţiilor online.

„Am concertat pe diferite scene, in sate, raion, republica, dar acum toate e cu picioarele in sus. Dar nu am stat acasa. la telefon, cantam, online”, a spus POLINA SAVCA, conducător artistic.

Artistele de la Manta speră, însă, că virusul va dispărea, iar ele vor putea să bucure din nou publicul cu cântecele lor.

Articole similare