Publică un anunț
piatasud.md

Consiliul Raional va vinde acțiunile Fabricii de Brânzeturi Cahul cu circa 362 mii euro

Consiliul Raional va vinde acțiunile Fabricii de Brânzeturi Cahul cu circa 362 mii euro

Un proiect de decizie în acest sens va fi propus spre aprobare Consilierilor raionali Cahul la ședința care va avea loc pe 16 decembrie 2021.

Astfel, Consiliu va scoate la vânzare pachetul de 362247 acțiuni ordinare nominative cu valoarea nominală de 20 (douăzeci) lei fiecare acțiune de aceeași clasă cu drept de vot și cu valoarea totală de 7244940 lei.

Totodată, consiliul va împuternici Președintele raionului Cahul să semneze contractul de servicii cu societățile de investiții (brokeri) în conformitate cu Regulamentul privind vînzarea acțiunilor proprietate publică pe piața reglementată, aprobat prin Hotărîrea Guvernului.

Menționăm că S.A. Fabrica de Brânzeturi din Cahul nu funcționează de circa 6 luni, având înregistrate un șir de datorii față de furnizori. În anul 2020, consiliul raional Cahul a acoperit datoriile fabricii în valoare de circa 2450000 lei, iar aceste contribuții urmau să fie convertite în aportul la capitalul statutar.

Fabrica a rămas și fără conducere, ultimul director Nicolae Olteanu a fost numit în funcția de Șef Direcție economie și dezvoltare teritorială la ultima ședință a Consiliului raional Cahul.

Cei care vor dori să achiziționeze pachetul majoritar de acțiuni al S.A. Fabrica de Brânzeturi Cahul vor trebui să soluționeze și situația cu datoriile față de furnizori și personalul fabricii.

De remarcat faptul că terenul pe care se află fabrica, aparține Primăriei mun. Cahul.

Decizia de a înstrăina pachetul majoritar de acțiuni deținut de Consiliul raional Cahul la fabrica de Brânzeturi este una de importanță socio-economică pentru raionul Cahul. Proiectul de decizie a fost publicat spre consultare pe site-ul consiliului la data de 19 noiembrie 2021, iar consultări publice tradiționale nu au fost desfășurate.

înstrăinarea pachetului majoritar de acțiuni va fi decizia de Consiliul raional Cahul.    

Articole similare