Publică un anunț
piatasud.md

Curtea de Apel Cahul va examina astăzi solicitarea privind anularea mandatului de arestare al lui Ilan Șor

Curtea de Apel Cahul va examina astăzi solicitarea privind anularea mandatului de arestare al lui Ilan Șor

Curtea de Apel Cahul urmează să examineze astăzi solicitarea avocaţilor lui Ilan Şor privind anularea mandatului de arestare al acestuia emis încă în 2019. Şedinţa va începe la ora 14:00.

În acest context, Ilan Şor, care este candidat la alegerile parlamentare anticipate, a declarat într-o postare pe pagina sa de Facebook că dacă autoritățile nu se tem să afle adevărul despre frauda bancară mandatul de arestare pe numele său va fi anulat. Mai mult, potrivit lui, dacă acest lucru nu se va întâmpla, legalitatea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie va fi pusă la îndoială.

„Curtea de Apel este obligată să anuleze mandatul de arestarea pe numele meu, iar în dimineaţa zilei de 8 iulie eu sunt obligat să mă prezint la Procuratură pentru a depune mărturii. Dacă nu vă este frică de ceea ce eu pot să spun, dacă nu vă este frică de investigarea acestui dosar, dacă nu vă este teamă de adevărul despre furtul miliardului, despre numele sonore, dacă într-adevăr vreţi să duceţi până la capăt acest dosar, mandatul de arestarea va fi anulat.”, a comunicat candidatul la funcţia de deputat, Partidul „ŞOR”, Ilan Şor.

În acest context, Ilan Şor a amintit că, în 2015, instanța a anulat arestul său la domiciliu pentru ca el să poată participa în campania electorală pentru alegerile locale. Anterior, politicianul a declarat că arestul preventiv emis pe numele său este ilegal, iar anularea acestuia îi va permite să revină în ţară pentru a participa la şedinţele de judecată şi a se implica în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Şor a mai promis anterior că dacă va putea reveni în ţară, va oferi tot sprijinul necesar pentru elucidarea furtului din sistemul bancar şi întoarcerea banilor sustraşi. 

Amintim că Ilan Şor a fost condamnat de prima instanţă la şapte ani şi şase luni de închisoare în penitenciar de tip semiînchis într-un dosar privind frauda bancară. Acesta este pe rol la Curtea de Apel Cahul. În iulie 2019, Şor a fost anunţat în căutare internaţională, după ce Procuratura Anticorupţie a declarat că acesta a părăsit ilegal teritoriul ţării. Ilan Şor pledează nevinovat.

Articole similare