Publică un anunț
piatasud.md

Două persoane au fost reținute pentru organizarea migrației ilegale. Ar fi colectat peste 16 mii de dolari

Două persoane au fost reținute pentru organizarea migrației ilegale. Ar fi colectat  peste 16 mii de dolari

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD în comun cu procurorii PCCOCS, oficiul Sud, au reținut marți, 29 noiembrie 2022, două persoane bănuite de organizarea migrației ilegale pentru mai mulți cetățeni ucraineni.

Potrivit datelor din dosar, trei dintre aceștia au oferit în total suma de 16 700 dolari SUA, pentru a putea fi aduși ilegal în Moldova și ulterior să le fie efectuată intrarea legală pe teritoriul Moldovei în sistemul informațional a datelor privind traversarea frontierei de stat.

Oameni legii au inițiat cercetările în octombrie 2022. Bănuitul care avea rolul de transportator are vârsta de 59 de ani. Ulterior cazării lor, avea loc legalizarea șederii lor în Moldova, prin intermediul unui fost angajat al Poliției de Frontieră, la punctul de trecere a frontierei „Giurgiulești-Reni.” Acesta are vârsta de 42 de ani și s-a eliberat recent din funcția deținută.

Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești, persoanele vizate în dosarul penal se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Articole similare