Publică un anunț
piatasud.md

Drumul de ocolire a satului Slobozia Mare din raionul Cahul – construit în proporție de 26%

Drumul de ocolire a satului Slobozia Mare din raionul Cahul – construit în proporție de 26%

În cadrul unei întrevederi, reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor au discutat cu antreprenorul Metag Inșaat Ticaret A.S. (Turcia) referitor la lucrările de construcție a  drumului de ocolire a satului Slobozia Mare din raionul Cahul, se menționează într-un comunicat pe pagina ASD.

Proiectul prevede construcția unui sector de drum cu o lungime de peste 18 km, care va avea 2 benzi de circulație și 2 sensuri giratorii.

De asemenea, vor fi executate lucrări de construcție a terasamentelor, podețelor, trotuarelor, sistemelor de evacuare a apelor pluviale și de drenaj, instalare a 960 de indicatoare rutiere și construcție a 3 stații pentru autobuze. În prezent, antreprenorul efectuează lucrări de terasament, construcție a podețelor și montare a uzinei de asfalt, înregistrând un progres de execuție de 26 %.

Construcția drumului, care face conexiunea cu vama Giurgiulești, frontiera cu România, va moderniza infrastructura din zonă, va spori siguranța rutieră, va facilita accesul către producătorii agricoli din regiune și va spori traficul de pasageri și mărfuri.

Lucrările de construcție a drumului de ocolire a satului Slobozia Mare din raionul Cahul au o valoare de peste 18 milioane de euro, acordați din împrumutul oferit Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare. Antreprenorul și-a asumat finalizarea integrală a proiectului în anul 2022.

Articole similare