Publică un anunț
piatasud.md

Eugen Doga a primit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Cahul

Sursa: Facebook - Eugen Doga


Marele compozitor Eugen Doga a primit ieri titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Cahul. Distincția i s-a acordat în semn de apreciere pentru activitatea artistică și promovarea imaginii municipiului Cahul.

Primarul Nicolae Dandiș i-a adresat lui Eugen Doga cuvinte de mulțumire pentru contribuția dumnealui și i-a înmânat diploma. La rândul său, Eugen Doga le-a mulțumit cahulenilor și a spus că acest titlu îi va reaminti mereu de clipele minunate trăite împreună cu ei.

,,Cu un sentiment de prețuire deosebită am primit astăzi Titlul de ,,Cetățean de Onoare al Municipiului Cahul”. Le mulțumesc cetățenilor din Cahul și Consiliului Local pentru cea mai înaltă distinсție conferită. Am fost bucuros pentru reîntâlnirea cu Domnul Primar Nicolae Dandiș și Domnul Rotila Ilie Croitoru.Am mai spus cu altă ocazie, că eu sunt un scriitor muzical. Scriu pentru a aduce bucurie lumii. Eu sunt convins că muzica ne mângâie, ne dă forță, ne aduce bucurie, fericire, ne unește, ne face mai puternici. Este foarte valoros pentru mine și vă asigur că acest Titlu îmi va reaminti mereu de clipele minunate trăite împreună cu cahulenii. Vă mulțumesc și vă spun: ”Până la noi întâlniri!”, a scris Eugen Doga pe pagina sa de Facebook.

Eugen Doga este un compozitor moldovean, Artist al Poporului, laureat al Premiului Naţional, deţinător al Ordinului Republicii, membru titular al Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Compozitorul este autorul celebrului vals „Gingaşa şi tandra mea fiară”, desemnat de către UNESCO drept cea de-a patra capodoperă muzicală a secolului trecut.

Articole similare