Publică un anunț
piatasud.md

Fiscul va monitoriza Florăriile și HoReCa în perioada 7-8 martie

Fiscul va monitoriza Florăriile și HoReCa în perioada 7-8 martie

Serviciul Fiscal de Stat va desfășura acțiuni de monitorizare a contribuabililor care activează în domeniul comerțului cu flori și HoReCa (hotele, restaurante, cafenele) în perioada 7-8 martie 2024, în contextul sărbătorii „Ziua internațională a femeii”.

Într-un comunicat emis, SFS menționează că acțiunile de monitorizare nu sunt orientate spre aplicarea sancțiunilor. Obiectivul acțiunii constă în monitorizarea modului de respectare a legislației în vigoare de către contribuabilii sus-menționați, în scopul prevenirii nedocumentării tranzacțiilor prin echipamentele de casă și de control. 

Monitorizarea contribuabililor vizați vine în contextul creșterii cererii acestor servicii cu ocazia sărbătorii Ziua internațională a femeii, fapt ce duce la sporirea riscului de nedeclarare a tuturor vânzărilor cu scopul de a diminua cuantumul impozitelor și taxelor aferente Bugetului public național.

Autoritatea fiscală națională recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legale, iar cumpărătorilor – să solicite bonul de casă la procurarea florilor/ serviciilor, astfel contribuind la majorarea nivelului de conformare.

Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă la cooperare agenții economici și contribuabilii pe parcursul desfășurării acțiunilor anunțate.

Articole similare