Publică un anunț
piatasud.md

FOTO// Cum arată un bloc al Universității de Stat din Cahul după investiția de 453 mii euro

FOTO// Cum arată un bloc al Universității de Stat din Cahul după investiția de 453 mii euro

Studenții de la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul se bucură de condiții mai bune de instruire după ce infrastructura instituției a fost renovată, iar programele de studii au fost modernizate.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației și Cercetării, investițiile au fost făcute în baza unui grant de peste 453 mii de euro oferit în cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială.

„Cu aceste resurse, instituția a creat și deschis un laborator inovativ IT care a fost dotat cu echipament digital de ultimă generație și un laborator pentru integrarea învățământului ingineresc. În cadrul acestuia din urmă au fost create și dotate cu echipamente două spații unde pot fi efectuate cercetări și expertize ale calității produselor alimentare dar și a indicatorilor ce țin de calitatea mediului” se spune pe pagina de Facebook a ministerului.

Totodată, universitatea și-a extins oferta educațională prin crearea unor programe noi de master, cum ar fi de exemplu, managementul proiectelor de mediu și dezvoltare durabilă. Alte patru programe noi de studii au fost elaborate în domeniul științe ale educației.

Instituția a reușit să creeze și un Centru de ghidare în carieră, destinat studenților, astfel ca aceștia să își poată găsi mai ușor un loc de muncă. În cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova” sunt alocate aproape 25 mln euro pentru modernizarea a 7 universități și 6 colegii pedagogice din țară.

Articole similare