Publică un anunț
piatasud.md

Comercializarea și utilizarea articolelor pirotehnice în perioada stării de urgență — INTERZISĂ

Comercializarea și utilizarea articolelor pirotehnice în perioada stării de urgență — INTERZISĂ

Poliția Republicii Moldova atenționează agenții economici specializați în comercializarea articolelor pirotehnice, dar și persoanelor care doresc să cumpere  articole pirotehnice că în perioada stării de urgență, conform dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale, se interzice comercializarea și utilizarea articolelor pirotehnice, articolelor pirotehnice de divertisment, articolelor pirotehnice de scenă, bateriilor de petarde, bateriilor de petarde luminoase, petardelor și petardelor luminoase.

Excepție de la această interdicție fac comercializarea și utilizarea articolelor care întrunesc cumulativ următoarele condiții:

a) diametrul articolelor nu depășește 30 mm;

b) articolele se încadrează în una dintre următoarele categorii prevăzute de art. 5 din Legea nr.143/2014 privind regimul articolelor pirotehnice:

– articole pirotehnice de divertisment (doar categoria 1 și categoria 2);

– articole pirotehnice de scenă (categoriile T1 și T2).

– Categoria 1 se referă la articole pirotehnice de divertisment care prezintă un risc foarte scăzut şi un nivel de zgomot neglijabil şi care sunt destinate utilizării în spaţii restrânse, inclusiv articole pirotehnice de divertisment destinate utilizării în interiorul încăperilor de locuit.

– Categoria 2 se referă la articole pirotehnice de divertisment care prezintă un risc scăzut şi un nivel de zgomot scăzut şi care sunt destinate utilizării în exterior, în spaţii restrânse.

Articolele pirotehnice de scenă, acestea trebuie să prezinte un risc scăzut și să fie destinate utilizării doar de către pirotehnicieni autorizați.

Le fel este de menționat, că în perioadă stării de urgență se interzice utilizarea salvelor de foc.

Poliția recomandă și atenționează atât agenții economici specializați în comercializarea articolelor pirotehnice, cât  și persoanele fizice că nerespectarea condițiilor stabilite prin dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale, atrage după sine aplicare sancțiunilor prevăzute de lege.

Împreună putem să facem sărbătorile liniștite!

Articole similare