Publică un anunț
piatasud.md

Un obuz și un permis de conducere falsificat depistat de polițiștii de frontieră din DR Sud

Un obuz și un permis de conducere falsificat depistat de polițiștii de frontieră din DR Sud

În după-amiaza zilei de 26 martie 2024, în apropierea satului Tomai, raionul Leova, a fost depistat un obuz, posibil din timpul celui de-al doilea război mondial, iar la trecerea frontierei moldo-române – un șofer a prezentat la control o asigurare auto falsificată.  

În primul caz, este vizat un șofer de 33 de ani, locuitor al mun. Cahul, deținător al dublei cetățenii (MDA/RO) ce a prezentat la control o asigurare auto lituaniană falsificată.

Acesta s-a prezentat pe sensul de intrare în țară prin punctul de trecere a frontierei Cahul, la volanul unui autoturism, înmatriculat în Regatul Unit al Marii Britanii. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră în comun cu ofițerul FRONTEX au constatat că asigurarea auto conține indici de falsificare, cât și în baza de date a autorității emitente – lipsea.

Șoferul a declarat că ar fi procurat vehiculul fără a verifica documentele, fapt ce nu poate explica cele depistate. 

Cel de-al doilea caz a fost consemnat de către patrula Sectorului Poliției de Frontieră Leova, care în timpul desfășurării unei misiuni de serviciu, la o distanță de 4000 metri de la frontiera de stat, au observat un obiect vechi (bombă de aruncător 82 mm). Operativ, au fost anunțate Serviciul de Urgență 112 și autoritatea de responsabilitate. Până la preluarea obuzului, perimetrul este securizat de către polițiștii de la IP Leova, iar persoanele terțe au fost evacuate din zona adiacentă. În context, Poliția de Frontieră face un apel către populație să prezinte atenție maximă și să informeze autoritățile competente când sunt depistate obuzuri sau muniții. Viața are prioritate și nu trebuie să ne supunem riscurilor.

Articole similare