Publică un anunț
piatasud.md

În doar 4 zile, peste 3800 de persoane s-au înscris la programul național privind studierea limbii române

În doar 4 zile, peste 3800 de persoane s-au înscris la programul național privind studierea limbii române
© Close-up of businesspeople hands holding pens and papers near table at business seminar

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a dat startul înscrierilor la 1 februarie curent, iar doritorii să studieze limba română sunt invitați să se înscrie la cursuri până pe data de 29 februarie, transmite MOLDPRES.

Cursurile vor fi organizate de asemenea și în orașul Cahul, în perioada martie-decembrie 2024, atât cu prezență fizică, cât și online.

Participanții vor obține un certificat cu indicarea nivelului de competență lingvistică de cunoaștere a limbii române, în conformitate cu prevederile Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi.

În anul 2024, MEC preconizează ca în cadrul Programului să fie instruiți circa 4000 de angajați din sistemul educațional, cel medical, administrația publică, justiție, economie, precum și alte categorii de adulți. În acest sens, au fost alocate peste opt milioane de lei.

Durata unui curs va fi în medie de 120 de ore, în funcție de nivelul de competență lingvistică, comparativ cu cursul din 2023 care avea 60 de ore.

Menționăm că cursuri de studiem a limbii române sunt desfășurate și la Cahul. Doritorii de a se înscrie la cursuri trebuie să completeze formularul de mai jos.

Articole similare