Publică un anunț
piatasud.md

În Moldova va apărea o aplicație mobilă prin care antreprenorii vor putea raporta abuzurile din partea autorităților

În Moldova va apărea o aplicație mobilă prin care antreprenorii vor putea raporta abuzurile din partea autorităților

Experții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și ai Corporației Financiare Internaționale care lucrează la conceptul unei aplicații prin intermediul căreia, conducătorii companiilor vor putea participa la sondaje și se vor putea expune privind inițiativele luate de autorități.

Totodată, prin intermediul acestei aplicații, antreprenorii vor putea să raporteze, în mod anonim, abuzurile din partea instituțiilor statului. De exemplu atunci când un organ de control decide stoparea activității unei întreprinderi neavând temei legal. O altă funcționalitate importantă va fi posibilitatea ca business să dea aprecieri cu privire la eficiența interacțiunii cu instituțiile statului. În baza aprecierilor va fi format un scor general al instituției, care poate fi utilizat pentru a măsura performanța activității și motiva autoritățile statului să îmbunătățească continuu condițiile de desfășurare a afacerilor.

La fel, prin intermediul aplicației, antreprenorii vor fi informați despre evenimente organizate și proiecte de acte normative inițiate, care le pot afecta serios activitatea.

Potrivit autorităților, scopul aplicației este de a impune o responsabilizare a instituțiilor statului de a face reforme și îmbunătățiri eficiente cu impact, care să fie resimțite de business în mod practic și nu doar formal.

În prezent, aplicația se află la stadiul de dezvoltare. Aceasta urmează să fie disponibilă din toamna anului curent.

Sursa: http://bizlaw.md

Articole similare