Publică un anunț
piatasud.md

Japonia le va acorda salvatorilor moldoveni tehnică de intervenție

Japonia le va acorda salvatorilor moldoveni tehnică de intervenție

Salvatorii și pompierii din Republica Moldova vor primi tehnică de intervenție din Japonia. Este vorba despre zece autoscări cu diferită lungime, dar și autocisterne cu diferit volum – fabricate în Japonia. Conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a semnat la Tokyo contractul cu compania japoneză, „Toyota Tsusho Corporation”, transmite IPN.

Opt autoscări au o lungime de 30 de metri, iar altele două – 54 de metri. Autocisternele au volume cuprinse întrei 3 000 și 10 000 de litri. Potrivit IGSU, autospecialele noi de intervenție vor contribui la reducerea timpului de răspuns la solicitările cetățenilor în localitățile de dislocare și în raioanele deservite, precum și la reducerea numărului de defecțiuni a tehnicii de intervenție.

Tehnica produsă în Japonia va fi bazată pe șasiu european și urmează a fi livrată în Republica Moldova într-un termen de 23 de luni. Aceasta va fi distribuită în zece subdiviziuni ale IGSU din șase localități și va deservi peste 1,3 milioane de cetățeni.

Achiziția de tehnică face parte din proiectul „Îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor”, implementat cu suportul Guvernului Japoniei care a oferit Republicii Moldova un grant în valoare de 1,55 miliarde de yeni japonezi, echivalentul a circa 230 de milioane de lei, prin intermediul Agenției Japoneze de Cooperare Internațională (JICA).

Odată cu livrarea autospecialelor în Republica Moldova, salvatorii și pompierii din cadrul IGSU vor fi instruiți de experții niponi cu privire la utilizarea și mentenanța tehnicii date.

Articole similare