Publică un anunț
piatasud.md

La Cahul se lansează a doua ediție a cursurilor de robotică, programare și design grafic pentru copii

La Cahul se lansează a doua ediție a cursurilor de robotică, programare și design grafic pentru copii

La Cahul, anul școlar începe cu o noutate foarte bună! Acest weekend, pe 17 și 18 septembrie se lansează a doua ediție a celor mai tari cursuri extrașcolare de robotică, programare și inginerie pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 17 ani. 

Activitățile extrașcolare sunt timp investit în dezvoltarea copilului tău și, dacă alegi corect, pot fi un fundament pentru profesia de viitor a copilului tău.

Pentru părinții și copiii nerăbdători să exploreze lumea tehnologiilor viitorului și să dezvolte noi aptitudini, vă prezentăm lista de cursuri disponibile:

  • Robotică (5-6 ani): copiii vor crea dispozitive nemotorizate, care lucrează în baza gravitației și, în același timp, vor studia fenomenele naturii.
  • Robotică (7-9 ani): copiii fac primii pași în domeniul roboticii, iar timp de 8 luni descoperă 35 de proiecte și asimilează bazele limbajelor de programare Scratch și Code Blocks.
  • Asamblarea și programarea roboților (10-12 ani): copiii învață să programeze roboți care execută 30 de sarcini automatizate, utilizând seturi de motoare, senzori, un controller performant, precum și  limbajele de programare Scratch și Python.
  • Programare și electronică (13-17 ani): sisteme de  securitate, elemente de Smart   Home, mașini autonome  –  toate sunt create cu ajutorul plăcii electronice Arduino și a limbajului de programare C++.
  • Design Grafic (12-15 ani): adolescenții studiază aici timp de 8 luni 3 instrumente indispensabile oricărui designer: Photoshop, Illustrator și InDesign.
  • Creare website-uri (12 – 15 ani): în cadrul acestui curs elevii învață să creeze un site de la zero, folosind HTML, CSS și JavaScript.

Pentru toate aceste cursuri există două nivele de dificultate: START – pentru începători, și PRO, pentru cei care au frecventat anterior cursurile timp de minim 5 luni.

Cursurile sunt realizate în cadrul proiectului EU4Moldova, implementat de ATIC cu asistența financiară a UE și în parteneriat cu Ambasada Suediei.  Datorită susținerii partenerilor a fost posibilă  acoperirea a 60% din costul cursului. 

Toți doritorii să se înscrie la cursuri sunt așteptați în fiecare weekend pe str. Piața Independenței 1, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, etajul doi.

Puteți să înregistrați copilul dumneavoastră și online, pe https://cahul.tak.md/

Startup City Cahul, proiect implementat de ATIC cu asistența financiară a UE și în parteneriat cu Ambasada Suediei, sprijină, în special, dezvoltarea economică prin inovare, antreprenoriatul, ocuparea forței de muncă în întreprinderile mici și mijlocii din afara capitalei și oferă oportunități de studiu copiilor, tinerilor, femeilor și fetelor în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM).

Acest material a fost produs cu suportul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acesteia/acestuia reprezintă responsabilitatea exclusivă a proiectului “EU4Moldova: Startup City Cahul”, finanțat de Uniunea Europeană. Conținutul materialului aparține autorilor și nu reflectă în mod neapărat viziunea Uniunii Europene.

Articole similare