Publică un anunț
piatasud.md

Locuitorii din comuna Antonești, raionul Cantemir se vor bucura de un teren de sport renovat

Locuitorii din comuna Antonești, raionul Cantemir se vor bucura de un teren de sport  renovat

Terenul de sport al școlii din comuna Antonești, raionul Cantemir avea în dotare echipamente sportive învechite care nu prezentau interes pentru copiii și tinerii din localitate, situație care poate fi întâlnită în multe localități din țara noastră. Prin implementarea proiectului „Amenajarea terenului de sport pentru locuitori din comuna Antonești” terenul sportiv va fi renovat fiind instalate unele echipamente sportive moderne care vor contribui la dezvoltarea multilaterală a tinerei generații. Această schimbare spre bine se datorează programului de granturi mici fiind finanțat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA), din fondurile Programului de Dezvoltare a Cooperării al Guvernului Austriei (ADC). Proiectul este implementat de Centrul pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară (CDEC). 

Prin implementarea proiectului dat locuitorii vor avea acces la condiții calitative  de a practica sportul în special elevii gimnaziului local din 3 sate : Antonești, Leca, Toceni. În același timp proiectul contribuie la dezvoltarea cooperării dintre societatea civilă și autoritățile publice locale. 

Printre rezultatele proiectului se pot enumera :

  • Teren de sport amenajat cu echipamente sportive multifuncționale
  • Creșterea participării grupurilor de inițiativă și a comunității locale
  • Consolidarea relațiilor de parteneriat dintre cetățeni și administrația publică locală;
  • Asigurarea condițiilor calitative pentru practicarea sportului și recreerii în aer liber;
  • Consolidarea sentimentului de apartenență la societate a cetățenilor din mediul rural;
  • Promovarea incluziunii, drepturi egale pentru toți cetățenii, promovarea principiului nondiscriminării și egalității

”Imi place mult sportul și sunt foarte bucuros de faptul că terenul de sport a școlii se schimbă și vom avea multe echipamente. Terenul este complet schimbat. În fiecare seară noi copiii ne adunăm aici la terenul școlii și până acum foloseam doar terenul de minifotbal dar acum avem multe echipamente și putem face diferite tipuri de exerciții mai mulți copii în același timp. Pauzele și lecțiile de educația fizică vor fi foarte diferite din septembrie”, a declarat elevul clasei a 4, Ceauș Daniel. 

Primăria comunei Antonești reprezintă un partener în realizarea cu succes a activităților proiectului, pregătind terenul spre instalarea echipamentelor noi și amenajarea terenului de minifotbal. ” Comunitatea rurală se confruntă cu destul de multe probleme. Bugetul pe care îl avem nu poate asigura rezolvarea problemelor și crearea condițiilor optime pentru populație. Suntem recunoscători Agenției Austriacă pentru Dezvoltare (ADA) care prin acest minigrant reușim să aducem schimbarea în localitatea noastră prin dotarea terenului sportiv al școlii” a declarat Isac Ion primarul com. Antonești. 

Realizarea activităților proiectului se vor finisa la finele lunii august 2023. 

Acest proiect este finanțat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA), din fondurile Programului de Dezvoltare a Cooperării al Guvernului Austriei (ADC) și este implementat de Centrul pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară (CDEC).

Articole similare