Publică un anunț
piatasud.md

Maia Sandu se bucură de cea mai mare încredere în rândul populației, sondaj

Maia Sandu se bucură de cea mai mare încredere în rândul populației, sondaj

Președintele țării, Maia Sandu, se bucură de cea mai mare încredere în rândul populației, potrivit rezultatele sondajului sociologic Vox Populi: Anul 2020 în opinia populației din Republica Moldova. Maia Sandu se situează în topul liderilor politici cu 26,9% de simpatizanți și este urmată de liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, menționat de 23,5% dintre respondenți. Cercetarea a fost realizată de către Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din  Republica Moldova, transmite IPN.

Întrebarea despre încrederea acordată liderilor politici din țară a fost formulată deschis. Aproape 14% dintre persoanele chestionate au spus că nu au încredere în nimeni, iar 10% nu și-au format o opinie în acest sens.

Răspunzând la aceeași întrebare, Ilan Șor a fost menționat de 6,1% din respondenți, iar Ion Ceban de 5,8%. Renato Usatîi a fost menționat de 4,2%, Andrei Năstase–2%, Zinaida Greceanîi – 2%, Pavel Filip –1,7%, Vladimir Voronin – 1,5%.

Din totalul respondenților deciși (76,4%), Maia Sandu a acumulat 35,2% din preferințe, iar Igor Dodon – 30,7 %. Clasamentul este continuat de  Ilan Șor – 8%, Ion Ceban – 7,6%, Renato Usatîi – 5,5%, Andrei Năstase – 2,6%, Zinaida Greceanîi – 2,6%, Pavel  Filip – 2,2%, Vladimir Voronin – 2%.

Studiul a fost efectuat în perioada 8-23 ianuarie 2021, pe un eşantion de 1153 de respondenţi, din 87 de localităţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a  Republicii Moldova, exclusiv regiunea transnistreană, cu o eroare maximală de + 3%.

Articole similare