Publică un anunț
piatasud.md

Mâine ar putea, din nou, să fie închise piețele

Mâine ar putea, din nou, să fie închise piețele

Discuții aprinse la Ședința Comisiei Raionale Extraordinare de Sănătate Publică Cahul la subiectul sistării activității piețelor din mun. Cahul.

Membrii comisiilor au invocat nerespectarea înțelegerilor anterioare și a măsurilor de protecție împotriva COVID-19 de către comercianți; Agenții economici nu ar fi asigurat fluidizarea circulației cumpărătorilor prin piețe; nu ar fi prezentat planurile de lucru etc.

Alexandru Hagioglo, șeful Centrului de Sănătate Cahul a propus ca la orele 15:00 să mai fie convocată o ședință publică, cu participarea mass-mediei locale la care să fie prezentate cauzele ce au impus aprobarea deciziei în cauză.

După intervenția directorilor piețelor, Comisia a oferit un răgaz până mâine dimineața, pentru ca aceștia să pregătească planurile de acțiuni și să asigure respectarea normelor de protecție, în caz contrar, ar putea fi convocată o ședință extraordinară și decisă sistarea activității piețelor din mun. Cahul.

Redacția ziuadeazi.md este în permanent contact atât cu administratorii celor mai mari piețe din Cahul dar și cu autoritățile locale, și va informa despre o eventuală sistare a activității piețelor din Cahul.

Precizăm că o decizie în acest sens a fost adoptată vinari, 5 iunie, iar după ce marți, 9 iunie, mai mulți comercianți au protestat în Piața Independenței și în fața Consiliului raional Cahul, autoritățile au anulat decizia, cu condiția că pe teritoriul piețelor vor fi asigurate toate condițiile antiepidemiologice, va fi fluidizată circulația cumpărătorilor, efectuată termometria la intrare.

La data de 11 iunie, în raionul Cahul au fost înregistrate alte 15 cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus.

Articole similare