Publică un anunț
piatasud.md

Mamele tinere din Cahul, mai bine informate despre drepturile omului și ale copilului

Mamele tinere din Cahul, mai bine informate despre drepturile omului și ale copilului

Mai multe activități menite să sporească gradul de cunoaștere de către mamele tinere a drepturilor omului, drepturilor copiilor și a informației de bază privind accesul la justiție au fost organizate de AO „Pas cu Pas regiunea Sud”, în perioada septembrie-decembrie 2023. 

În total, au fost desfășurate șase întruniri cu genericul „Law Weekend for mothers with children”, la care au participat 120 de mame, dintre care 68 din comunitatea locală și 52 persoane refugiate din Ucraina.  

La sesiunile de informare s-a vorbit, în principal, despre drepturile copilului și accesul la justiție. Participantele au fost familiarizate cu aspectele cheie și prevederile din Constituție și legislația privind drepturile copilului, mecanismele de protecție a acestora, accesul la justiție și instituțiile naționale și internaționale pentru drepturile copilului responsabile de asigurarea acestui acces. Prin tehnici interactive și studii de caz au fost identificate cauzele, impactul și posibilele soluții pentru prevenirea discriminării și asigurarea respectării drepturilor copiilor.

În cadrul discuțiilor, participantele s-au referit la unele situații de posibilă încălcare a drepturilor copiilor, care au fost analizate de către traineri din perspectivă juridică. De asemenea, aceștia au consiliat mamele privitor la acțiunile care urmează a fi întreprinse în astfel de cazuri.

Sesiunile de informare cu genericul „Law Weekend for mothers with children” au fot organizate de AO „Pas cu Pas regiunea Sud” în colaborare cu Centrul de Drept al Avocaților (CDA), în cadrul proiectului „Îmbunătățirea accesului la justiție pentru a trăi în demnitate”, implementat de PNUD Moldova, cu sprijinul financiar al Germaniei. Astfel de sesiuni, dar și alte activități similare sunt organizate cu scopul de a crea o comunitate mai informată și mai implicată în promovarea și protejarea drepturilor omului.

Articole similare