Publică un anunț
piatasud.md

Municipiile Cahul și Leiria, Portugalia au semnat un acord de parteneriat

Municipiile Cahul și Leiria, Portugalia au semnat un acord de parteneriat

Semnarea acordului a avut loc pe 21 noiembrie, de Hramul mun. Cahul, acesta fiind semnat de Nicolae Dandiș, Primarul mun. Cahul pe de o parte și Raul Miguel de Castro, Primarul mun. Leiria, Portugalia.

Delegația din Portugalia a fost întâmpinată la primăria Cahul cu pâine și sare, din componența delegației făcând parte funcționari publici și cadre universitare.

„Este un acord p care îl semnăm prevăzând obiective generale despre cooperarea in domeniul cultural, economic si inclusiv academic. Ca urmare a acestui acord ne propunem sa discutam mai multe idei de proiecte care speram noi sa se materializeze in proiecte concrete pentru Cahul și Municipiul Leiria din Portugalia. Este si un rezultat frumos al cooperării pe  care le avem noi cu misiuniile noastre diplomatice. ” ne-a declarat Nicolae Dandiș, primarul orașului Cahul  

Delegația portugheză va fi câteva zile în municipiul Cahul unde vor avea mai mute întâlniri, inclusiv vor identifica posibilitatea deschiderii unei fabrici la Cahul.  

Primarii ambelor orașe au înaintat invitații de  a participa la evenimentele care urmează să aibă loc anul viitor: ziua orașului Leiria în luna mai și Festivalul Nufărul Alb – în luna iulie. 

Precizăm că mun. Leiria are peste 140 mii locuitori, fiind unul dintre centrele universitare, culturale și economice a Portugaliei. 

Articole similare