Publică un anunț
piatasud.md

Creștinii au intrat în Postul Mare

Creștinii au intrat în Postul Mare

Creștinii ortodocși din Moldova au intrat astăzi în Postul Mare, o perioadă de șapte săptămâni dedicată rugăciunii, introspecției și pregătirii sufletești pentru sărbătoarea Paștelui.

Pe parcursul Postului Mare, credincioșii se vor abține de la anumite alimente, precum carne, lactate, ouă și pește, respectând o dietă mai simplă și mai austeră.

Postul Mare durează patruzeci de zile, la care se adaugă Săptămâna Patimilor. În cele 40 de zile sunt doar două zile de dezlegare la pește, de Buna Vestire și de Florii, față de postul Crăciunului, când sunt 15 zile cu dezlegare la pește. În această perioadă nu se fac nunți.

Postul Mare nu este doar o restricție alimentară, ci o călătorie spirituală. Este un moment de a ne reevalua prioritățile, de a ne purifica sufletul și de a ne apropia de Dumnezeu. Creștinii sunt îndemnați să se abțină de la gânduri necurate, patimi și fapte rele, cultivând în schimb compasiunea, iertarea și dragostea.

Paștele ortodox în 2024 va fi sărbătorit anul acesta pe 5 mai. Este o sărbătoare importantă pentru creștini, care marchează Învierea Domnului Iisus Hristos.

Paștele ortodox în 2025 – pe 20 aprilie și în 2026 –  pe 12 aprilie.

Articole similare