Publică un anunț
piatasud.md

Petroliștii au fost deconspirați! De o lună plătim cu 2.2 lei mai mult pentru benzină și cu 1.8 lei pentru diesel

Petroliștii au fost deconspirați! De o lună plătim cu 2.2 lei mai mult pentru benzină și cu 1.8 lei pentru diesel

Majorarea prețurilor la combustibil, dar și plafonarea în general al costurilor acestora, este un subiect extrem de discutat în ultimul timp, atât în societate cât și la nivel înalt. Astăzi, cu o declarație strigătoare vine vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, care declară că de aproape o lună plătim mai mult decât ar trebui la stațiile PECO.

Potrivit acestuia, prețurile la benzină și motorină trebuiau să scadă cu cel puțin 2.2 lei și respectiv 1.8 lei, în luna martie, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Ba mai mult, reprezentanții Consiliului Concurenței nu au întreprins nicio acțiune în acest sens, insistă Slusari, transmite auto-expert.md

Reducerile de preț trebuiau să apară în contextul în care de aproape o lună prețul la țiței a scăzut de la 70 la 61 de dolari per baril, însă petroliștii moldoveni tradițional ignoră aceste lucruri. În schimb, atunci când prețul petrolului pe piața internațională este în creștere, scumpirile de la noi nu întârzie să apară.

Creșterea prețurilor la carburanți este un abuz și un acord anticoncurențial de cartel din partea companiilor petroliere. Pe fundalul crizei pandemice și a haosului guvernamental, importatorii de produse petroliere din Moldova sfidează bunul simț, iar ultima majorare a carburanților arată cât de neputincioase sunt organele abilitate ale statului în fața unor companii care au obținut supraprofituri în anul 2020”, a declarat Alexandru Slusari. 

În această ordine de idei, într-o scrisoare adresată președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, Alexandru Slusari, solicită audierea în plenul legislativului a conducerii Consiliului Concurenței. 

Articole similare