Publică un anunț
piatasud.md

Primarul a fost ales președinte de raion. Alegeri locale noi vor avea loc în mai, la Hănăsănii Noi, raionul Leova

Nicolae Popa Leova
© sursa foto:leova.md

Pe 31 ianuarie, Comisia Electorală Centrală a stabilit data desfășurării alegerilor noi pentru funcția de primar în s. Hănăsănii Noi, raionul Leova, după ce Nicolae Popa, ales primar la pe 5 noiembrie 2023, a renunțat la mandat în favoarea mandatului de Președinte al raionului Leova.

Precizăm că pe 5 noiembrie, Nicolae Popa a fost ales primar al s. Hănăsăni, raionul Leova cu peste 88% de voturi, fiind candidatul partidului Acțiune și Solidaritate. Pe 16 decembrie, Consiliul raional Leova îl alege în funcția de președinte al raionului.

Potrivit legislației naționale, Nicolae Popa avea la dispoziție 30 de zile pentru a alege dintre funcția de primar și cea de președinte de raion.

Astfel, CEC a stabilit desfășurarea alegerilor locale noi în s. Hănăsăni, raionul Leova pentru data de 19 mai 2024.

Reamintim că, potrivit noului Cod Electoral, în cazul apariției circumstanțelor ce duc la încetarea mandatului de primar până la expirarea termenului de 12 luni de la data adoptării hotărârii de validare a mandatului, concurentul electoral care a desemnat candidatul ales în funcția de primar compensează cheltuielile suportate din bugetul de stat legate de organizarea și desfășurarea alegerilor

Articole similare