Publică un anunț
piatasud.md

R. Moldova ar putea primi vaccinuri anti-COVID-19 din partea Turciei

R. Moldova ar putea primi vaccinuri anti-COVID-19 din partea Turciei

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut astăzi o întrevedere cu Halil Gürol Sökmensüer, Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova, a relatat pentru MOLDPRES Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

La întrevedere a participat Guvernatorul UTA Găgăuzia, Irina Vlah.

În cadrul întâlnirii au fost discutate mai multe subiecte care vizează relațiile de colaborare moldo-turcă, fiind salutat nivelul înalt al cooperării multidimensionale dintre Republica Moldova și Republica Turcia.   

Speakerul a exprimat recunoștința pentru suportul consistent oferit de statul turc țării noastre în diferite domenii, inclusiv în contextul combaterii COVID-19.

Halil Gürol Sökmensüer a menționat că Republica Moldova este țară prietenă pentru Republica Turcia și a exprimat deschiderea pentru dezvoltarea continuă a dialogului bilateral.

În cadrul întrevederii au fost discutate evoluțiile în contextul pandemic și posibilitatea acordării țării noastre a unor loturi de vaccinuri anticoronavirus din partea Turciei.

Articole similare