Publică un anunț
piatasud.md

Seră pentru cultivarea cânepei, descoperită de oamenii legii. Patru din aceștia sunt din raionul Cahul

Seră pentru cultivarea cânepei, descoperită de oamenii legii. Patru din aceștia sunt din raionul Cahul

Este vorba despre cinci bărbați care au fost reținuți de oamenii legii în raionul Hâncești fiind bănuiți de cultivarea cânepei, prelucrarea și vinderea acesteia atât în țară, cât și peste hotare. Cânepa era crescută în seră.

Cei cinci fac parte dintr-un grup criminal. Bărbații au vârste cuprinse între 23 și 43 de ani. Patru din aceștia sunt din raionul Cahul, iar un alt bărbat – din raionul Hâncești. Aceștia au fost monitorizați timp de două luni – din momentul în care au făcut rost de echipamentul necesar pentru creșterea plantelor, transmite tv8.md

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul bănuiților, în raionul Hâncești, a fost depistată o seră destinată cultivării plantelor de cânepă, de unde au fost ridicate 188 de plante și peste 100 de ghivece, informează Procuratura.

De la domiciliile altor bănuiți au fost ridicate lămpi, sisteme de irigare destinate cultivării plantelor de cânepă, aproximativ 100 grame de marijuana uscată, dispozitiv de consum a drogurilor cu urme de rășină, o armă deținută legal (pistol Walther cal.7,65), precum și muniții deținute ilegal (30 de cartușe cal. 7,65 și 9 mm).

După reținerea celor cinci membri ai grupului criminal pentru 72 de ore aceștia urmează să apară în fața magistraților. Procurorii au cerut ca bănuiții să fie arestați pentru 30 de zile.

În cazul în care vinovăția bănuiților va fi demonstrată, aceștia riscă închisoare pe un termen de la șapte la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani.

Articole similare