Publică un anunț
piatasud.md

Sistemul „e-Rețeta” la nivel de țară va fi implementat în primăvara 2024

Sistemul „e-Rețeta” la nivel de țară va fi implementat în primăvara 2024

În primele luni ale anului 2024, va fi extinsă testarea sistemului informațional automatizat „e-Reţeta pentru medicamente și dispozitive medicale compensateˮ pe un eșantion mai mare de utilizatori.

La nivel de țară implementarea este planificată din luna aprilie. Precizările au fost făcute pentru IPN de Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Directorul general al CNAM, Ion Dodon, a spus la o discuție cu jurnaliștii că sistemul informațional este deja realizat de către dezvoltatorul care a fost contractat de către CNAM. Sistemul a fost testat de către angajații din companie, precum și lucrătorii medicali și farmaciști din raionul Hâncești. Neajunsurile privind unele funcționalități la etapa de testare a sistemului informațional au fost raportate și înlăturate.

„Datorită rețetei electronice, medicii și farmaciștii vor putea comunica direct pentru a clarifica anumite situații specifice. Ei vor avea acces la o bază de date despre toate rețetele pentru medicamente și dispozitive medicale compensate prescrise și eliberate, ceea ce va permite obținerea operativă a informațiilor actualizate”, menționează Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Printre beneficiile SIA „e-Reţeta pentru medicamente și dispozitive medicale compensateˮ se numără accesul rapid și ușor la rețete pentru pacienți, reducerea timpului și a erorilor umane în prescrierea, procesarea și eliberarea rețetelor, monitorizarea eficientă a utilizării medicamentelor și a dispozitivelor medicale compensate.

Articole similare