Publică un anunț
piatasud.md

Spitalul Raional Cahul răspunde acuzațiilor făcute în presa națională

Spitalul Raional Cahul răspunde acuzațiilor făcute în presa națională

Ieri în presa națională au apărut materiale în care se relatează că IMSP SR Cahul „nu au parte de un meniu stabilit pentru o zi și nici apă potabilă”.

Materialul poate fi accesat pe link.

”Spitalul Raional Cahul dispune de bloc alimentar care își desfășoară activitatea în regim normal asigurând alimentația de trei ori pe zi a pacienților.Depozitele sunt asigurate cu tot necesarul pentru buna desfășurare a blocului alimentar. Făcând referință la secția de boli infecțioase în cadrul căreia sunt internate persoane suspecte de COVID-19 și cei cu diagnosticul confirmat plasați la tratament”, ne-a declarat Victoria Braileanu.

”Persoanele care sunt suspecte de COVID-19 nu se rețin mai mult de 6-14 ore și pachetele cu alimente oferite sunt absolut suficiente pentru necesitățile fiziologice. Persoanele confirmate aflate la tratament sunt alimentați în regim normal de trei ori pe zi. Personalul medical implicat în trierea și tratarea pacienților sunt echipați corespunzător în echipament de protecție fără excepție. Sunt internați și plasați la tratament 7 persoane cu COVID-19 având formă ușoară”, a menționat purtătoarea de cuvânt a IMSP SR Cahul.

Articole similare