Publică un anunț
piatasud.md

Timp de trei ani un bărbat circula cu acte false. A fost oprit de un echipajul INSP în satul Zîrnești

Timp de trei ani un bărbat circula cu acte false. A fost oprit de un echipajul INSP în satul Zîrnești

În satul Zîrnești, raionul Cahul, polițiștii de frontieră în comun cu angajații INSP au depistat un conducător auto cu acte falsificate. Ba mai mult că, în cadrul cercetărilor, șoferul a încercat să corupă polițiștii pentru a fi scutit de răspundere.

Acționând în comun pe linie de contracarare a ilegalităților în zona de frontieră, un autoturism, înmatriculat în R. Moldova, a fost oprit în trafic. La volanul mașinii a fost identificat un bărbatul de 25 de ani, presupus a fi cetățean al Bulgariei, după ce acesta a prezentat acte bulgărești – o carte de identitate și un permis de conducere. Cu ajutorul tehnicii speciale și urmare a verificărilor vizuale, tactile și UV, angajatul Secției control al trecerii frontierei din cadrul Direcției regionale SUD a constatat că de fapt caracteristicile nu sunt conforme unor documente autentice.

Pus în fața dovezilor, tânărul a recunoscut că și-ar fi achiziționat documentele acum trei ani, prin intermediari, fiind solicitat de la el doar o fotografie, la un cost de 400 EUR.

La extinderea cercetărilor s-a stabilit că tânărul este cetățean al R. Moldova. Acesta a propus mită echipei INSP pentru ca ultimii să încheie documentarea pe infracțiunea comisă.

Cazul este cercetat în continuare, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Articole similare