Publică un anunț
piatasud.md

Un bărbat reținut pentru 30 de zile, după ce a ajutat trei ucraineni să ajungă ilegal în R. Moldova

Un bărbat reținut pentru 30 de zile, după ce a ajutat trei ucraineni să ajungă ilegal în R. Moldova

În zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Cișmichioi, cu ajutorul dispozitivelor de vedere nocturnă, au fost surprinse trei persoane care au traversat ilegal frontiera de stat din Ucraina în Republica Moldova. Una dintre ele avea rolul de călăuză și ar fi fost în contact direct cu un cetățean moldovean. 

Astfel că, odată ajunși în R. Moldova, conaționalul urma să transporte la Chișinău, cu autoturismul personal, pe cei trei bărbați din Ucraina. Pentru acest serviciu, ucrainenii trebuiau să achite fiecare o sumă de până la 5000 dolari.

Cetățeanul moldovean a fost reținut pentru 30 de zile.

Acum o zi, în rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliul moldoveanului bănuit, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud în coordonare cu PCCOCS, Oficiul Sud, au ridicat mai multe obiecte care vor fi folosite în calitate de probe în cauza penală.

În continuare, de către organul de urmărire penală sunt întreprinse măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă pedeapsă penală, conform art.3621 alin.3) lit. a) Cod Penal al Republicii Moldova.

Pe parcursul investigațiilor persoana reținută beneficiază de prezumția nevinovăției.

Articole similare