Publică un anunț
piatasud.md

Alți doi conaționali, depistați cu acte românești falsificate la PTF Cahul

Alți doi conaționali, depistați cu acte românești falsificate la PTF Cahul

Polițiștii de frontieră documentează doi conaționali care au fost depistați la controlul adițional cu acte străine falsificate. Unul dintre moldoveni își camuflase documentul în portmoneu, iar al doilea și-a asumat rolul de curier de acte falsificate.

Cazurile au fost consemnate de către polițiștii de frontieră din PTF Cahul în după-amiaza zilei de ieri, 14 martie 2024.

Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au fost supus controlului de frontieră suplimentar un pasager al cursei „Moldova-Franța”, moldovean de 35 de ani locuitor al raionului Cahul. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au depistat în portofelul pasagerului o carte de identitate cu însemnele autorităților din România, eliberat pe numele posesorului. Ca urmare a verificării cu ajutorul tehnicii speciale a fost stabilit că actul este falsificat.  Bărbatul intenționa să ajungă în Franța. Pentru serviciile de perfectare a falsului ar fi oferit 450 EUR.

În cel de-al doilea caz este cercetat șoferul rutei „Moldova-Marea Britanie” la volanul căruia a fost legitimat un conațional de 22 de ani, locuitor  al municipiului Chișinău. Conform analizei de risc, polițistul de frontieră a luat decizia extinderii verificărilor asupra șoferului. În geanta de mână a fost depistat un plic în care era un permis de conducere românesc, emis pe numele unei persoane străine. Din declarațiile acestuia, plicul l-ar fi primit de la un conațional, ultimul l-a rugat să-l transmită unei persoane în Marea Britanie. 

În ambele cazuri, documentele falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei tehnico-științifice. Cercetările sunt continuate de către polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD.

Notă: Poliția de Frontieră solicită cetățenilor să manifeste extremă prudență și discernământ în momentul în care acceptă oferte de „ajutoare” din partea terților în scopuri de curierat sau alte activități. Utilizarea sau posesia de documente oficiale falsificate reprezintă o încălcare a legii și va fi pedepsită conform prevederilor legale în vigoare.

Articole similare