Publică un anunț
piatasud.md

Un polițist de frontieră de la DR Sud și complicele său sunt cercetați penal de CNA și procurori pentru organizarea trecerii ilegale peste frontiera de stat a doi ucraineni

Un polițist de frontieră de la DR Sud și complicele său sunt cercetați penal de CNA și procurori pentru organizarea trecerii ilegale peste frontiera de stat a doi ucraineni

Ofițerii Direcției generale teritoriale SUD a CNA și procurorii oficiului SUD ai Procuraturii Anticorupție au efectuat astăzi percheziții la un polițist de frontieră și la complicele acestuia în cadrul unor cauze penale, pornite pe faptul comiterii coruperii pasive și traficului de influență.

Documentarea cazului a avut loc cu suportul operativ al ofițerilor de investigație ai Direcției Regionale Sud din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Potrivit materialelor cauzelor, un grup de persoane, susținând ca ar avea influență asupra angajaților IGPF și că îi pot determina să asigure trecerea nestingherită peste frontiera de stat a Republicii Moldova a doi cetățeni ai Ucrainei, ar fi pretins și primit de la aceștia mijloace financiare, în criptomonedă, echivalente sumei de 12 500 de dolari şi 600 de euro.

Astfel, exercitând influență asupra angajatului IGPF, contra unei remunerări ilicite, a fost asigurată introducerea în Sistemul informațional “Traversări” a informației privind intrarea cetățenilor Ucrainei pe teritoriul Moldovei și aplicarea ștampilelor corespunzătoare în pașapoarte. 

În cadrul urmăririi penale, au fost obținute probe privind transferurile în criptomonedă și s-a constatat că cetățenii menționați nu au traversat frontiera prin Punctul de trecere Giurgiulești-Reni, așa cum era indicat în Sistemul informațional.

În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală pe caz, două persoane fiind escortate la CNA.

Oficiul Sud al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Articole similare