Publică un anunț
piatasud.md

Un polițist din Cahul a denunțat un tânăr din Rezina care a încercat să-l mituiască cu 1.000 de lei

Un polițist din Cahul a denunțat un tânăr din Rezina care a încercat să-l mituiască cu 1.000 de lei

Un tânăr din Rezina a fost denunţat la Direcţia generală teritorială Sud a CNA de un angajat al poliţiei, care a comunicat despre tentativa acestuia de a-l mitui cu 1.000 de lei.

Banii i-ar fi fost propuşi omului legii pentru a-l determina să renunţe la aplicarea amenzii pentru conducerea automobilului fără acte, transmite cotidianul.md

Potrivit denunţătorului, tânărul din Rezina ar fi fost stopat anterior de poliţia din Cahul în timp ce se afla la volanul unui autoturism cu numere de înmatriculare din regiunea transnistreană. Pentru că a fost constatată lipsa actelor permisive pentru deplasare, agenţii de circulaţie au întocmit un proces-verbal şi au reţinut unitatea de transport. La data de 12 februarie, şoferul a încercat să soluţioneze problema chiar în biroul comandantului plutonului Cahul, Taraclia, Vulcăneşti, propunându-i 1000 de lei, dar a fost denunţat la CNA.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 325 cod penal – corupere activă. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă închisoare până la 6 ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unități convenționale.

Bănuitul şi-a recunoscut vina şi este cercetat în stare de libertate.

Articole similare