Publică un anunț
piatasud.md

Un tânăr moldovean, cercetat pentru transport ilicit de călători și tentativă de corupere activă la punctul de trecere Giurgiulești-Galați

Un tânăr moldovean, cercetat pentru transport ilicit de călători și tentativă de corupere activă la punctul de trecere Giurgiulești-Galați

În punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, un conațional a încercat să corupă un polițist de frontieră după ce a fost depistat că nu deținea licența de transportare a călătorilor în regim internațional. Incidentul a avut loc în după amiaza zilei de ieri, 10 martie curent, fiind documentat un șofer de microbuz ce efectua curse ocazionale peste hotare.

În jurul orei 15:00, pe sensul de intrare în țară s-a apropiat un microbuz de model Mercedes Sprinter, înmatriculat în Moldova, care revenea din Polonia. La volanul autovehiculului a fost legitimat un conațional, în vârstă de 30 de ani, originar din raionul Hâncești. În microbuz erau transportați mai mulți pasageri, cetățeni moldoveni.

În timpul controlului al actelor necesare la trecerea frontierei de stat, polițiștii de frontieră au depistat că șoferul nu deținea licența pentru transportul de călători, document ce se eliberează de către ANTA. Fiind întrebat despre posesia acestui act, conducătorul auto a încercat să se eschiveze, oferind bani inspectorului de la linie pentru a nu fi documentat pentru încălcarea admisă. 

Acțiunea ilegală a fost adusă la cunoștința Direcției Inspecție Efectiv din cadrul IGPF care a sesizat Centrul Național Anticorupție, cu suportul cărora este documentat cazul. În acest sens a fost inițiat un proces penal pentru corupere activă. 

În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazul sub aspectul încălcării regulilor de transportare de călători, conform art. 127 CC al RM,  iar de către DGT Sud a CNA cercetează penal conducătorul auto pentru tentativă de corupere activă. 

Articole similare