Publică un anunț
piatasud.md

Wizz Air suspendă toate zborurile către și dinspre Chișinău începând cu 14 martie, din cauza „riscului ridicat din spațiul aerian al R. Moldova”

Wizz Air suspendă toate zborurile către și dinspre Chișinău începând cu 14 martie, din cauza „riscului ridicat din spațiul aerian al R. Moldova”

Compania aeriană low-cost Wizz Air anunță, luni, 27 februarie, că suspendă toate zborurile către și dinspre Chișinău începând cu data de 14 martie, ca urmare a „riscului ridicat din spațiul aerian al țării”.

Compania mai susține că va redeschide baza „de îndată ce acest lucru va putea fi realizat în siguranță”, transmite economedia.ro, citată de radiochișinău.md.

„Wizz Air a monitorizat îndeaproape situația securității din Moldova și a fost în permanență în contact cu diverse autorități și agenții locale și internaționale, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranță și securitate ale operațiunilor. Siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând cu data de 14 martie”, arată un comunicat al companiei aeriene.

Wizz Air afirmă că, după data de 14 martie, va oferi zboruri suplimentare din Iași, pentru a sprijini pasagerii din Chișinău. Acest lucru presupune o nouă rută de la Iași către Berlin, precum și creșterea frecvenței zborurilor către Barcelona, ​​Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, Londra Luton și Treviso din Iași.

Clienții afectați, care au rezervat bilete direct prin site-ul companiei sau prin aplicația pentru mobil a companiei aeriene, vor fi notificați prin e-mail și pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful inițial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din prețul biletului.

„Wizz Air va continua să evalueze constant situația, pentru a relua operațiunile și pentru a redeschide baza, de îndată ce acest lucru va putea fi realizat în siguranță”, arată compania aeriană.

Articole similare