Publică un anunț
piatasud.md

A încercat să ajute un tânăr să obțin permis de conducere contra 700 de euro. Un angajat al Penitenciarului nr.5 din Cahul, reținut de CNA

A încercat să ajute un tânăr să obțin permis de conducere contra 700 de euro. Un angajat al Penitenciarului nr.5 din Cahul, reținut de CNA

Un angajat al Penitenciarului nr. 5 din Cahul a fost reținut, ieri-seară, în flagrant de către ofițerii DGT Sud a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi promis unui bărbat să-l ajute să obțină permisul de conducere, categoria B, în schimbul recompensei ilicite de 700 de euro.

Potrivit denunțătorului, angajatul Penitenciarului ar fi susținut că are influență asupra membrilor Comisiei de examinare auto din Cahul din cadrul Secţiei Înregistare Transport şi Calificare a Conducătorilor Auto Cahul a I.P. „Agenția Servicii Publice” și că i-ar putea determina să-l favorizeze la probele teoretice și practice. Pentru serviciile sale, suspectul ar fi pretins și  primit 700 de euro. Acesta a fost prins în flagrant în fața magazinului Flamingo din Cahul și escortat la sediul DGT Sud, fiind reținut pentru 72 de ore.

Pe acest caz a fost iniţiată o anchetă pentru trafic de influenţă, iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă de la 2 la 7 ani de detenţie sau amendă penală.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupţie Sud conduce urmărirea penală.

Articole similare