Subscribe la telegramul nostru
Telegram

A încercat să intre în România cu peste 240 de litri de alcool, dar nu a trecut vama Oancea

A încercat să intre în România cu peste 240 de litri de alcool, dar nu a trecut vama Oancea

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Un moldovean în vârstă de 19 ani a fost reţinut de poliţiştii români de ftontieră la punctul se trecere Oancea din judeţul Galaţi, după ce a trecut vama moldovenească cu 242 litri de alcool, fără ca să le declare.

Tânărul care are şi cetăţenie română intenţiona să vândă marfa de contrabandă pe piaţa neagră din România, transmite anticorupție.md cu referire la Digi 24.

Tânărul de 19 de ani conducea un ansamblu rutier format din microbuz şi remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldova.

Potrivit sursei citate, în baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi a persoanei. Cu această ocazie poliţiştii de frontieră, în colaborare cu lucrători vamali, au descoperit în bagajele personale ale tânărului, cantitatea totală de 92 litri de băuturi alcoolice (coniac şi vin spumant) şi 150 litri de alcool.

Întreaga cantitate de alcool, evaluată la 2.060 Ron (circa 8 mii lei) de lei a fost confiscată, iar șoferul a fost amendat cu 5000 Ron (circa 20 mii lei )de lei.

Autorităţile vamale şi Poliţia de frontieră din Republica Moldova nu au comentat cazul. Din pozele publicate de Polița de Frontieră Română, sticlele de alcool sunt cu timbru de acciz.

Articole similare